Praktijk

Tijdens de praktijklessen wordt de cursist alle mogelijkheden aangeboden om een dieetmaaltijd zo gevarieerd en smakelijk mogelijk te bereiden, binnen de grenzen van het dieet. 

De opleiding 

Naast het praktijk en het algemene theorie deel, is er ook aandacht voor het inpassen van diëten in de normale voeding via bijvoorbeeld de menucyclus en het uitwerken van recepturen. De opleiding is erop gericht om de dieetkok zoveel kennis en vooral inzicht mee te geven dat deze in staat is tijdig nieuwe ontwikkelingen op het gebied van diëten en dieetproducten te signaleren en op toepassingsmogelijkheden te beoordelen; om mee te helpen eetproblemen op te lossen “slechte eters” en ook om mee te denken over de samenstelling van het assortiment (dieet) voedingen.

Toelatingseisen:

  • Minimumleeftijd: 18 jaar
  • Bij voorkeur werkzaam in de instellingskeuken
  • In bezit van diploma ZWIK theorie en praktijk of een gelijkwaardig diploma

 
Aantal lesdagen: 

  • 15 lesdagen,
  • 4 stagedagen
  • 2 examendagen


Studiebelasting:
8 – 10 uur per lesdag

Locatie: 
Centraal in Nederland