Praktijk
Tijdens de praktijklessen wordt de cursist alle mogelijkheden aangeboden om een dieetmaaltijd zo gevarieerd en smakelijk mogelijk te bereiden, binnen de grenzen van het dieet.
De opleiding
Naast het praktijk en het algemene theorie deel, is er ook aandacht voor het inpassen van diëten in de normale voeding via bijvoorbeeld de menucyclus en het uitwerken van recepturen. De opleiding is erop gericht om de dieetkok zoveel kennis en vooral inzicht mee te geven dat deze in staat is tijdig nieuwe ontwikkelingen op het gebied van diëten en dieetproducten te signaleren en op toepassingsmogelijkheden te beoordelen; om mee te helpen eetproblemen op te lossen “slechte eters” en ook om mee te denken over de samenstelling van het assortiment (dieet) voedingen.
Toelatingseisen:
- Minimumleeftijd: 18 jaar
- Bij voorkeur werkzaam in een keuken
- In bezit van diploma ZWIK theorie en praktijk of een gelijkwaardig diploma
Aantal lesdagen:
- 15 lesdagen,
- 4 stagedagen
- 2 examendagen
Studiebelasting:
8 – 10 uur per lesdag
Locatie:
Centraal in Nederland